phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Het levensverhaal van Isabella Driehuijssen

Het levensverhaal van Isabella Driehuijssen

Geboren in 1944 te Den Haag. Nadat zij het gymnasium in Den Haag had doorlopen, studeerde Isabel rechten tussen 1962 en 1970. Een actief leven, waarbij zij zowel een jaar in Engeland als in de Verenigde Staten heeft gestudeerd. Zij startte haar loopbaan in de diplomatieke wereld in Parijs. Zij is onder andere secretaris bij een internationale organisatie op economisch gebied geweest en werkte als diplomaat in Brussel.
De kunst van het leven is thuis te zijn alsof men op reis is.
Isabella Driehuijssen

Bovenstaande quote heb ik ooit ergens opgepikt en deze is mij altijd bijgebleven. Deze omschrijft precies hoe ik in het leven sta. Hoe ik mij tijdens mijn studie, carrière en in mijn privéleven altijd met passie heb ingezet. Passie voor het leven is mijn motto. Ik ben voortdurend nieuwsgierig naar nieuwe mensen, culturen, ervaringen en inzichten. Dit heb ik ook geprobeerd mijn kinderen bij te brengen.

Diplomatie zit in de genen van Isabel. Zij heeft dit van huis uit meegekregen. Zo was haar vader ook al diplomaat. Uniek hoe Isabel gedrevenheid en rust weet te combineren. Isabel is iemand die goed kan luisteren en zij voelt de onderliggende gevoeligheden haarfijn aan. Haar jarenlange internationale diplomatieke ervaring, gecombineerd met haar persoonlijkheid om bij lastige situaties altijd de verbinding te leggen, worden alom geroemd. Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat zij regelmatig politieke escalaties heeft kunnen voorkomen.

Sinds haar pensioen is zij regelmatig bij een sociëteit te vinden als lid van de Diplomatieke Tafel. Ze geeft hier lezingen over haar ervaringen in de diplomatieke wereld. Daarnaast heeft zij nu meer tijd om te reizen en zich nog meer te verdiepen in andere culturen.

Het fictieve levensverhaal van Isabella Driehuijssen is een voorbeeld van de vele mooie verhalen die ons inspireren.
Een mooi levensverhaal van Isabella Driehuijssen. Hoe zou Ad Patres dat vertalen naar haar afscheid? Bekijk het afscheid