phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark

Interview met Monique van den Brink van Ad Patres

Vandaag een uitgebreid interview in het AD met Monique van den Brink, uitvaartondernemer bij Ad Patres. Ad Patres heeft traditioneel een sterke binding met vereniging Inget Mati. Monique vertelt in het interview: "dat betekent 'de dood indachtig' in het Indonesisch. De vereniging werd ooit opgericht om de uit Indië gerepatrieerde Nederlanders bij te staan bij sterfgevallen en is in de vorige eeuw opgegaan in Ad Patres.''

Uitvaartonderneming Ad Patres is heel actief in het Statenkwartier, en heeft op de Frederik Hendriklaan ook een mooie rouwkamer en mogelijkheden voor bezoek in een sfeervol pand.  In dit gedeelte van Den Haag woonden in de jaren 50 veel Indische gezinnen woonden. Monique van den Brink in het AD: "Toen dertig jaar geleden het Indisch monument werd opgericht, zijn we begonnen met het kosteloos brengen van overgebleven boeketten. Dat gebaar is inmiddels door andere uitvaartondernemers in Den Haag overgenomen. Bij Ad Patres gaan de bloemen van zo'n 90 procent van de crematies naar het monument. De bloemen versterken zo dagelijks de uitstraling van 'levend monument' van het gedenkteken waarmee de slachtoffers worden geëerd die in de Tweede Wereldoorlog in en rond het voormalige Nederlands-Indië zijn gevallen."

Lees het complete artikel over het Indisch Monument in Den Haag en het interview met uitvaartondernemer Monique van den Brink in het AD van vandaag.

Indisch monument Den Haag