phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera

De witte roos

Populariteit die doet denken aan het mooiste meisje van de klas. Iedere kleur een eigen betekenis. En een geschiedenis die alweer 35 á 40 miljoen jaar oud is. Wellicht dat de bijnaam een belletje doet rinkelen: de Koningin der bloemen.

Betekenis van de witte roos

Allemaal omschrijvingen van de roos. Bij Ad Patres speelt de witte roos een belangrijke rol. De betekenis van deze bloem wordt beschreven in woorden als vertrouwen, eerbied, respect en genegenheid.

De witte roos is erg gewild voor het bruidsboeket, toch past juist de context van een uitvaart ook erg goed bij de betekenis. De witte roos staat namelijk eveneens symbool voor eerbied en herinnering, en kan dus ook gebruikt worden voor het uitdragen van dit respect en het herdenken.

Heeft u al eens nagedacht over de wensen van uw uitvaart?

In een wilsbeschikking of wensencodicil legt u gemakkelijk de wensen vast voor de begrafenis of crematie. Hierin legt u bijvoorbeeld vast wat uw wensen zijn voor de catering of de bloemkeuze. Kunnen wij u verder helpen met het vastleggen van de uitvaartwensen?

Neem contact op met de uitvaartspecialisten van Ad Patres of vraag gratis het herinneringsdocument aan. Uitvaartwensen vastleggen
Witte roos op tafel
De witte roos staat symbool voor eerbied en herinnering

Boodschappers

De betekenis van de witte roos komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vroeger, en met name in de negentiende eeuw, werden bloemen al ingezet als boodschapper. Deze methode, ook wel floriografie genoemd, werd vooral veel ingezet in het negentiende-eeuwse Engeland. Deze periode werd gekenmerkt door zedigheid (want: de Victoriaanse tijd), dus flirten in het openbaar behoorde niet tot de mogelijkheden. Men communiceerde naar de geheime liefde via bloemen.

Zo symboliseerden gele tulpen dat de liefde onmogelijk was en stonden Gardenia’s voor een geheime liefde. Een witte roos stond voorheen voor ware liefde, maar inmiddels is wit hierin gepasseerd door de rode roos.