phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Het levensverhaal van Bob Johansson

Het levensverhaal van Bob Johansson

Bob werd geboren in 1948 in Chicago en is op 6-jarige leeftijd naar Nederland verhuisd. Al vroeg bleek zijn passie voor muziek. Na zijn schooltijd op de internationale school in Den Haag, studeerde hij aan het conservatorium. Vervolgens heeft hij bij een topinstituut in de Verenigde Staten zijn Master Graduate Orchestral Conducting behaald. Daar leerde hij zijn Italiaanse vrouw kennen
Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is.
Bob Johansson

Dankzij het vertrouwen van mijn ouders in mij, heb ik mijn hart kunnen volgen. Zij stimuleerden mij al op jonge leeftijd om dirigent te worden. Daarom vind ik dat ieder kind de keuze van zijn of haar hart moet kunnen volgen. Hiertoe heb ik een fonds opgericht voor kinderen met een muzikaal talent. Om hen te helpen een muzikale opleiding te volgen, desnoods in het buitenland. Zelf heb ik na het conservatoriumin de Verenigde Staten mijn Master Graduate Orchestral Conducting behaald. Mijn leven is altijd een wonder geweest.

Bob begon zijn carrière als dirigent bij verschillende kleine orkesten. Na vele jaren is hij dirigent geworden bij een internationaal gerenommeerd orkest in Amsterdam. Bob is ook chef dirigent geweest van een beroemd orkest in Washington. Naast het dirigentschap heeft Bob jarenlang gedoceerd op een hogeschool voor muziek. Bob weet als geen ander zijn studenten te inspireren. Hij wordt gekarakteriseerd als een gepassioneerde docent met een uniek muzikaal talent en liefde voor het vak.

Hoewel hij reeds gepensioneerd is, geeft hij momenteel nog twee dagen per week gastcolleges bij diverse conservatoria. Ook heeft hij een muziekclub opgericht, samen met zijn vrouw en enkele vrienden die hij tijdens zijn lange carrière leerde kennen. Regelmatig brengt hij zo musici uit de Verenigde Staten en Nederland bij elkaar om hun eigen muziek te componeren en te spelen. Maar ook de talenten die hij steunt via zijn fonds voor muzikale opleiding, vraagt hij regelmatig om aan te sluiten. Bob is altijd op zoek naar vernieuwing in de muziek.

Het fictieve levensverhaal van Bob Johansson is een voorbeeld van de vele mooie verhalen die ons inspireren.
Een mooi levensverhaal van Bob Johansson. Hoe zou Ad Patres dit vertalen naar zijn afscheid. Bekijk het afscheid