phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark camera
Frits van Westerlaken

Het levensverhaal van Frits van Westerlaken

Geboren in 1948 te Wassenaar. Na zijn schooltijd in Wassenaar te hebben doorlopen, studeerde Frits Economie in Groningen. Hier was hij lid van een studentenvereniging waar hij verschillende bestuurlijke functies bekleedde. Vervolgens vertrok hij naar Engeland om verder te studeren. Na zijn studie keerde hij terug naar Nederland en is Frits actief geworden in het familiebedrijf van zijn ouders. Zijn overgrootvader startte in 1889 een modewinkel. In de jaren zeventig groeide deze uit tot een landelijke winkelketen. Hier heeft hij verschillende commerciële en financiële functies bekleed, waaronder die van financieel directeur. Uiteindelijk is hij CEO geworden. In 2013 is Frits met pensioen gegaan. Maar niet nadat hij de opvolging in het bedrijf binnen de familie op professionele wijze had voorbereid.
Het grootste plezier in het leven, is dat te doen waarvan mensen zeggen dat het niet kan lukken.
Frits van Westerlaken

Nadat ik mijn titel had behaald, wilde ik binnen het familiebedrijf van mijn ouders gaan werken om uiteindelijk CEO te worden. Toen de winkels in de jaren 80 slecht liepen, hebben we er voor gezorgd dat er weer zwarte cijfers werden geschreven. Dat kwam mede door onze ambitieuze ideeën, de handelsgeest en doortastend optreden. In 1991 werd ik gevraagd om de functie van CEO te bekleden. Gelukkig zie ik dezelfde ambitie en geestdrift bij mijn kinderen, met een gerust hart laat ik nu de verantwoordelijkheid voor het bedrijf aan hen over. Hoewel ik het niet kan laten om soms als adviseur op te treden. Ze laten het overigens wel weten of mijn ideeën nog gewaardeerd worden.

Zelf is hij, zo zegt men, weliswaar met de zilveren lepel in de mond geboren, maar hij heeft heel hard moeten werken om het bedrijf te brengen waar het nu is. Het lot is hem daarbij altijd gunstig gezind geweest. Sinds zijn pensioen werkt Frits van Westerlaken als vrijwilliger bij een grote internationale charitatieve instantie. Hij maakt daarin deel uit van het bestuur. Ook hier loopt hij voorop met innovatieve ideeën. Hij kan niet stil zitten en wil graag iets terug doen voor de maatschappij. Samen met zijn vrouw is hij een groot deel van het jaar te vinden in de Provence. Daar knapt hij een oude wijnboerderij op, in de hoop binnen 3 jaar zijn eigen wijn te schenken.

Het fictieve levensverhaal van Frits van Westerlaken is een voorbeeld van de vele mooie verhalen die ons inspireren.
Een mooi levensverhaal van Frits van Westerlaken. Hoe zou Ad Patres dat vertalen naar een mooi afscheid? Bekijk het afscheid